Premium hefdak

Het premium hefdak is het beste hefdak wat je op jouw buscamper kan plaatsen. Dit hefdak is de doorontwikkeld versie van het eerste hefdak van CrazyCampers. Betere en mooiere vormgeving, duurzamer, nog steviger. Dit is het hefdak wat je kiest als je gaat voor kwaliteit en looks!

Omschrijving

Het premium hefdak is het beste hefdak wat je kan kiezen. We leggen je graag uit waarom! 

Dit hefdak zo vormgegeven dat hij mooier in lijn van de bus valt én platter gemaakt kan worden. De vormgeving is vooral gericht op kwaliteit: de luchtweerstand is minder en de polyester kap is steviger. Door de middenverhoging en de ronde vormgeving blijft de kap van het hefdak altijd goed in vorm en krijgt staand water geen kans. 

Het binnenframe van dit hefdak is verwerkt in de polyester laag. Zo kan er nooit vocht bij het frame komen, wat duurzamer is. Bovendien is deze constructie super stevig. 

De scharnieren blijven hetzelfde. Kruisscharnieren zijn naar onze mening de beste voor een hefdak. Weten waarom? Lees dit blog over kwaliteit en weet waar je op moet letten bij de aanschaf van jouw hefdak. 

Het tentdoek is weer van TenCate. Dat is altijd al de beste opties geweest en die houden we. Het doek is vuil en waterafstotend. Bestand tegen UV straling. Dit tentdoek blijft jaren mooi en schoon. 

Het premium hefdak is leverbaar vanaf € 899,- en is uit voorraad leverbaar.

Zij gingen je al voor

We zijn natuurlijk zelf enthousiast over onze camper hefdaken maar deze zelfbouwers gingen je voor en kwamen er achter hoe handig en makkelijk onze hefdaken te installeren zijn. 

Vriendelijke mensen die je graag helpen en de tijd voor je nemen. Ik heb mijn hefdak gekocht bij CrazyCampers. In het begin was ik wat huiverig over het zelf installeren hiervan. Maar met de uitleg die je erbij krijgt en het instructieboekje is her echt prima te doen. Het dak werkt perfect en de camper is nu klaar om gekeurd te worden.
Helaas geen passende oplossing gevonden voor het inbouwen van een hefdakje voor mijn Citroën Berlingo. Dakrails weghalen is zonde en de auto is vanbinnen helemaal bekleed, dat is ook nog een dingetje. Nick heeft het bekeken met de mallen, maar ik moet echt op zoek naar een kleinere afmeting. Nick opperde om eens te zoeken naar een caravan plafondluik. Hij wilde echt wel meedenken! Vriendelijk en professioneel! Als iemand een oplossing weet, hoor ik het graag!
Bij crazy campers een standaard hefdak gekocht.Alle eerst wil ik zeggen dat ik heel vriendelijke ben behandeld en er goed is mee gedacht.Echter, ik ben zelf behoorlijk handig. De video’s doen je denken dat het heel gemakkelijk is maar verkijk je hier niet op. Het vraagt om ruimte, minimaal 2 mensen en echte deskundigheid. Daarom zal dit voor mij de eerste en laatste keer zijn dat ik dit zelf inbouw.Helaas mis ik spullen bij de verpakking waaronder de witte afwerkdopjes van de schroefjes. Was het tentzeil te strak/ te klein waardoor het frame maat zoals bedoeld (qua afmeting) te groot was. Uiteindelijk van alles moeten fabriceren om hem alsnog waterdicht te krijgen. Witte afwerk rand binnen is drama. Ziet er gewoon spuuglelijk uit. Krult en trekt samen waardoor het er niet strak op zit.Ook de afwerking van de naden laten op sommige plekken te wensen over en dat vind ik toch jammer. (Zie foto’s)Een product met potentie, maar afwerking laat te wensen over. Al met al niet erg tevreden voelt erg als huis tuin en keuken dakje, maar het dak zit. En hopelijk waterdicht.
js_loader

VERZINKT OF RVS, EEN OF TWEE RAMEN?

Premium hefdaken zijn in verschillende variaties leverbaar. De keuze bij het scharnier gaat om verzinkt of RVS. RVS is op langere termijn duurzamer en is de beste kwaliteit die je kan hebben. Daarnaast is er de keuze tussen één of twee ramen. Twee ramen bieden veel voordelen: je hebt meer licht in je buscamper én je kan beter ventileren. Dit laatste is enorm belangrijk om condensvorming in je camper tegen te gaan. 
  • Afmetingen

Het premium hefdak is geschikt voor zeer veel bussen. Om dit mogelijk te maken zijn de wangen van de kap wat langer gelaten, zodat je meer ruimte hebt om de ronding van het dak van de bus te volgen. We wilden echter ook een wat plattere kap, die beter valt in de vorm van e bus. Hierdoor is het hefdak mogelijk minder goed aan te sluiten op een super rond dak zoals dat van de VW T1. Laat ons met je mee kijken of te zien hoe dit hefdak uit pakt op jouw bus!

De afmetingen van het hefdak zijn als volgt:

  • Buitenmaten:

Lengte 142 cm
Breedte 104 cm

  • Binnenmaten / zaagmaat:

Lengte 102 cm
Breedte 92 cm

Rondom het zaaggat in de bus is 4,4cm extra nodig voor de montage van het verstevigingsframe.
Lengte 111 cm
Breedte 101 cm

  • Hoogte:

50 – 60cm extra hoogte in geopende toestand. Deels afhankelijk van de bus. Staan is eigenlijk altijd mogelijk

 

Montage

Wil je het hefdak door CrazyCampers laten monteren? Dat kan! Het hefdak wordt netjes en volledig waterdicht in jouw bus geïnstalleerd in onze werkplaats.

Voordat we een gat in je bus zagen, spreken we alle afspraken met je door. We maken hiervoor een aparte afspraak. We laten zien waar het hefdak komt en inspecteren je bus op schades of andere zaken op het dak die van invloed kunnen zijn op de montage.

De montage prijs begint vanaf €650,-. Voor deze prijs zit het hefdak waterdicht en mooi op je bus. We gaan uit van een lege bus: zonder meubels, tussenwand of plafondbekleding. Er zijn diverse opties en mogelijkheden, die we altijd met je bespreken.

Meer weten of heb je vragen? Laat het ons weten!

Let op; het aantal aanvragen voor montage is groot. Wees er dus snel bij om een jouw montage afspraak in te plannen.

Zelf inbouwen

Het premium dak is niet meegenomen in de instructievideo’s (ten tijde van opname was dit hefdak nog niet beschikbaar). De basis is grotendeels hetzelfde. Door de veranderde vormgeving, vraagt het wat meer inzicht en handigheid om de kap op maat te maken. 

Ben je een handige klusser en zie je deze uitdaging wel zitten? Natuurlijk helpen we je dan graag op weg! 

De videoserie geeft een uitgebreid beeld over het monteren van een hefdak. Bekijk deze voor je het hefdak ophaalt. We kunnen je dan wat korte tips mee geven die handig zijn voor de plaatsing van het premium hefdak. 

Een groot voordeel van zelf monteren, is dat je op korte termijn aan de slag kan. Onze hefdaken zijn namelijk uit voorraad leverbaar!

Hoe kunnen we je helpen?