CAMPER RAMEN

Een raam in je camper heeft veel voordelen. Licht in je bus en lekker naar buiten kijken als je op een mooie plek aan het kamperen bent. Met een schuifraam zorg je voor extra frisse lucht en ventilatie. Heel belangrijk. 

CrazyCampers levert mooie, pasvorm ramen speciaal voor jouw camper. Zelf monteren of het door CrazyCampers laten installeren: beiden is mogelijk! 

ZIJ RAMEN

140,-
 •  
 • Perfect op maat
 • Privacy glas
 • Kwaliteit: ★★★★★
 •  
 • Vaste prijs ongeacht merk of type bus!
 • Zelf monteren: alle benodigdheden in 1 set!

SCHUIF RAMEN

215,-
 •  
 • Frisse lucht en ventilatie
 • Privacy glas
 • Kwaliteit: ★★★★★
 •  
 • Zelf monteren: alle benodigdheden in 1 set!
 • Groter bus: + €65,-, check de shop!
BEST SELLER

KLAP RAMEN

325,-
 •  
 • Frisse lucht zonder inregenen
 • Privacy glas
 • Kwaliteit: ★★★★★
 •  
 • Stevige vergrendeling
 • Zelf monteren: alle benodigdheden in 1 set!
SPECIAL

SOORTEN RAMEN

Voor buscampers worden verschillende soort ramen gebruikt. CrazyCampers kiest voor ramen die pasmaat zijn oftewel speciaal gemaakt voor jouw merk en type bus. Dit heeft veel voordelen. Het raam sluit perfect aan op jouw buscamper. Je hoeft niet op te vullen, waardoor je gemakkelijk kan werken. Bovendien ziet het er prachtig uit. Met deze ramen is het net alsof je buscamper altijd zo is geweest. 

De ramen zijn in verschillende soorten leverbaar. Vaste zijramen zijn betaalbaar en geven licht in je bus. Schuif ramen zorgen voor frisse lucht en ventilatie. Klapramen doen dit ook, maar hebben als voordeel dat je ze ook op een kiertje kan zetten in een regenbuitje. 

Meer weten? Klik hiernaast op de knop voor de shop voor alle prijzen en opties voor jouw bus

welk raam waar?

Welk raam je kiest hangt van je voorkeuren af. Wij geven als advies om altijd te zorgen voor ventilatie, dus plaats minimaal 1 schuifraam of klapraam. 

Een raam in de schuifdeur rechts geeft veel gemak tijdens het rijden. Vooral bij het afslaan zal je merken dat de dode hoek enorm verkleind wordt. 
Om ook een beetje op de kosten te letten, adviseren we om rechts in de schuifdeur een vast raam te plaatsen en aan de linker zijde achter de bestuurder een schuifraam. De schuifdeur kan immers al open voor ventilatie.

Hou er rekening mee dat wij werken met pas maat ramen. Je kiest specifiek een raam voor jouw bus. Let hierbij op het bouwjaar. Daarnaast maak je een keuze voor de locatie van het raam (links of rechts, voor of achter en bij grote bussen ook in het midden). Er is veel mogelijk. 

De meest gangbare ramen kunnen we uit voorraad leveren. Moet iets besteld worden, dan regelen we dit zo snel mogelijk en houden je uiteraard goed op de hoogte. Weet wel, als je op tijd besteld maak je het jezelf en ons wel gemakkelijk. Wij zorgen er graag voor dat jij op tijd kan starten met jouw klus! 

Meer weten? Klik hiernaast op de knop om alle mogelijkheden voor jouw bus in de webshop te bekijken. 

KWALITEIT

CrazyCampers stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de producten die we verkopen. Met name producten die een blijvende verandering zijn aan de bus, zoals ramen en hefdaken, moeten van top kwaliteit zijn. 

De camper ramen zijn om die reden pas maat voor elke bus. Hierdoor sluit het raam mooi aan en zit het netjes op de bus. Je hoeft niet te werken met opvulframes. Zo is monteren gemakkelijker en heb je minder risico qua lekkages. 

CrazyCampers verkoopt geen universele ramen. Bij deze ramen klopt de ronding vaak niet met de bus. Met installatie loop je het risico dat het metaal van je bus vervormt wat niet mooi is. De krachten die op je bus komen tijdens het rijden kunnen minder goed worden opgevangen door een recht raam. Een raam op maat heeft hier geen last van.

Overtuigd? Bestel jouw raam nu in onze webshop of neem contact op voor het maken van een montage afspraak.

ZELF MONTEREN

Veel van onze klanten kiezen ervoor om de ramen zelf te monteren. Dat kan prima! CrazyCampers levert alle benodigdheden voor het installeren van het raam. We kunnen bij elk raam dat je koopt een passend raam rubber leveren. Verder heeft CrazyCampers een pakket met daarin de benodigde reiniger, primer met applicator en de juiste ruitenkit. Het is heel belangrijk om goede producten te gebruiken. Ruitenkit is een speciale kit die de ruit op zijn plek houdt ongeacht de krachten die er tijdens het rijden op komen. Schone, droge ondergrond en primer bepalen mede de goede werking van de kit. 
Wat heb je verder nodig? Een knabbelschaar is handig, maar heb je deze niet dan voldoet een decoupeerzaag met een (nieuw, fijn) ijzerzaagje ook. Soms is een slijptol nodig: niet voor het maken van het gat! Maar wel voor het verwijderen van eventueel aanwezig spanten (steunbalken) aan de binnenzijde van de bus. Primer voor de zaagsnede; hiermee voorkom je roest onder je raam. Natuurlijk een kitspuit voor de kit, tape om het raam op zijn plaats te houden in de droogtijd en afdekmaterialen (tape, kranten etc.).
Doordat het raam exact pasmaat is voor je bus kun je hem maar op één manier plaatsen. Door de vorm van het raam en van je bus is fouten maken hierin niet mogelijk. Bang dat je verkeerd zaagt? Hoeft niet! Waar je moet zagen kan niet missen. De lijnen waar je moet zagen zijn namelijk al zichtbaar in je bus. De marges zijn ruim voldoende, door het stukje matglas in het raam. 
Valt mee toch? De belangrijkste: neem de tijd en rust om het raam te plaatsen. Rustig meten en stap voor stap werken. Wij geven graag advies als je het raam bij ons komt ophalen!

LATEN MONTEREN

Wil je het raam liever door CrazyCampers laten monteren? Dat kan! We hebben een eigen werkplaats waar de ramen kunnen monteren. 

Montage duurt niet lang, afhankelijk van het aantal ramen natuurlijk. In de basis kan je bus dezelfde dag (of binnen enkele uren) weer met je mee. CrazyCampers heeft haar winkel en werkplaats op loopafstand van een mooie wandelgebied én van het gezellige Boxmeer, waar je prima je wachttijd kan inkorten met een kop koffie of een boodschap. Of bekijk in de tussentijd de producten in onze winkel en shop je camper interieur items, isolatie materiaal of bekleding bij ons.

De kosten voor montage bedragen €150,- per raam. Hierbij gaan wij ervan uit dat er voldoende ruimte is in de bus om het raam te installeren. Neem altijd even contact op al je twijfelt!

De grootste uitdaging is de drukte in onze werkplaats. Neem telefonisch contact met ons op, dan plannen we met jou een montage afspraak.

Meer weten of heb je vragen? Laat het ons weten!

Hoe kunnen we je helpen?