Hefdak renovatie

Een camper gekocht, maar is het hefdak toe aan een opknap beurt? CrazyCampers helpt je! Regelmatig komt het voor dat rubbers of tentdoek niet meer in orde zijn. Of het hefdak is niet waterdicht afgewerkt. Wij hebben producten verzameld die je helpen op je hefdak op te knappen!

Tentdoek

Is je tentdoek aan vervanging toe en kan je geen passende tent vinden? Wij hebben de oplossing! CrazyCampers levert tentdoek per strekkende meter. Dit tentdoek is voorzien van een rand horrengaas, zodat je frisse lucht en licht binnen krijgt. Het tentdoek is gemaakt  van TenCate stof, deze is vuil en water afstotend. Een superkwaliteit dit weer jaren mee gaat. Met dit standaard doek hou je het herstel  heel betaalbaar zonder in te leveren op de kwaliteit. Wil je weten hoe je het doek vervolgens maakt tot een tent voor in je hefdak? Klik dan hier onder op de ‘How to’. 

Rubbers

Rubbers zorgen voor waterdichte afsluitingen, als ze nog in de goede staat zijn. Het ene rubber is het andere niet. Voor het CrazyCampers hefdak gebruiken we een rubber klemprofiel, met kraal en flap. Deze sluit hierdoor perfect af op alle richels van je dak. We bieden dit nu los aan voor mensen die een bestaand hefdak willen herstellen. Daarnaast leveren een zeer flexibel klemprofiel voor het afwerken van scherpe randen aan bijvoorbeeld plaatwerk. 

Levering per meter, dus nooit te veel. 

Afwerkprofielen

Om het hefdak netjes af te werken kan je gebruik maken van dit witte afwerkprofiel. Hiermee werk je het tentdoek netjes weg en zorg je voor een versteviging in de verbinding tussen het tentdoek en het dak van je bus. 

Voor het weg werken van de tentdoek bovenin de kap raden wij het gebruik van nietband met kraal aan. Hiermee zorg je dat het doek niet schuurt op het materiaal van het dak én is het strak weggewerkt. 

Handige hulpmiddelen

Het kan fijn zijn om de stoffering van je hefdak te vervangen. Dit is een tijdrovende klus, maar niet moeilijk. Zorg dat het oude materiaal goed verwijderd is én ook zoveel mogelijk van de lijmresten. Maak de ondergrond vervolgens stof- en vetvrij, voor dat je nieuw materiaal bevestigd. Je kan hier uitstekend het stretch naaldvilt voor gebruik. De lijm die wij adviseren blijft plakken tot op hoge temperaturen. Ideaal in de warme zon.

Het hefdak vergrendelen kan op verschillende manieren. De meest gebruikte manier in hefdaken land is met behulp van beugels en sjorbandjes. De beugels die wij verkopen zijn gemakkelijk te bevestigen en zien er netjes uit. 

Je wilt ten allen tijden voor komen dat je het tentdoek tussen de scharnieren van je hefdak terecht komt, want scheuren, daar zit je niet op te wachten. Met het koordelastiek zorg je er eenvoudig voor dat het tentdoek naar binnen valt. 

HOW TO : TENTDOEK MAKEN

Het maken van een hefdak tent maken we eenvoudig en betaalbaar met de herstel stof en onderstaande instructies!

Hoe kunnen we je helpen?