Trick! Hefdaktent Vervangen

TRICK: TENTDOEK HEFDAK VERVANGEN

Wanneer je hefdak al lange tijd mee gaat, kan het zijn dat het tentdoek versleten begint te raken. Zeker als de kwaliteit van het gebruikte doek niet top is, kan dit voor problemen zorgen. Je wilt graag een schimmelvrij en dicht tentdoek. Tijd om het oude doek te vervangen. Hoe? Er zijn een aantal opties;

– De meest simpele: koop een vervangend doek bij de originele leverancier. Dit is meestal makkelijkere gezegd dan gedaan, want zeker bij oudere daken is origineel niet meer leverbaar. Op naar optie 2 dus! 

– Een vervangend doek laten maken. Dit is vaak de mooiste, maar niet de goedkoopste oplossing. Zorg ervoor dat je het oude doek zo netjes en heel mogelijk verwijderd. Meet de afstanden na in de zowel de kant van de kap als van het gat in de bus (dit verschilt soms). Met deze gegevens kan een zeil- of tentmakerrij een nieuw tentdoek voor je maken. Het voordeel t.o.v. een ‘gewone’ kledingmaker, is dat een tentmakerrij de juist stof, garen en werkwijze hanteert om jouw hefdaktent waterdicht te krijgen. 

– Ga aan de slag met ons DIY doek! Do It Yourself. Ben je handig op de naaimachine dan is het prima te doen om zelf een tentje te maken met behulp van onze herstelstof. Deze stof is gemaakt van hetzelfde tentdoek als dat wij in onze hefdaken gebruiken. Top kwaliteit dus! Om het betaalbaar te houden, maar wel voor ventilatie te zorgen, hebben we voor een ventilatie strook van horrengaas in de bovenkant gekozen. Hierdoor heb je wel frisse lucht in de camper. Om je op weg te helpen hebben wij een korte handleiding geschreven. Check deze hier: handleiding. Voor het maken van de tent heb je, behalve skills op de naaimachine, een jeansnaald nodig plus een waterdichtgaren (verkrijgbaar online of via de betere stoffenzaak / kraam). 

Wil je verder met de renovatie van je bestaande hefdak? Of wil je e.a. verbeteren aan de waterdichtheid? Check hieronder al onze materialen en hulpmiddelen! 

Hoe kunnen we je helpen?