Hefdak camper

Ga de hoogte in met ons universele hefdak

Met een hefdak, ook wel een pop-up dak genoemd, creëer je ruimte in je buscamper. Het zorgt ervoor dat je in elke bus sta hoogte hebt. Daarnaast zorgt het tentdoek met hor voor extra frisse lucht. Je kleine camper is op eenvoudige wijze een stuk groter.

Het plaatsen van een hefdak is bij de meeste bussen noodzakelijk als je deze wilt ombouwen naar een camper. Stahoogte is een vereiste van de belastingdienst, als je in aanmerking wilt komen voor het kwarttarief.

Kwaliteit en gemaakt op ervaring

Het hefdak van CrazyCampers voldoet aan alle eisen en is van een hoge kwaliteit. Wij hebben het dak zelf ontwikkeld en daardoor hebben we zicht hebben op alle elementen.

Jarenlange verhuur ervaring heeft ons geleerd dat een camperdak aan een aantal eisen moet voldoen. De kruisscharnieren met veer zorgen voor een stabiel dak, dat soepel te openen en te sluiten is. Groot voordeel is ook dat het dak veel stabieler op de bus staat bij (zij)wind, wanneer deze geopend is. Bij gasveren en / met knie-scharnieren wil dit nog wel eens voor problemen zorgen, weten we helaas uit ervaring.

Het tentdoek van het hefdak is gemaakt van Ten Cate tentdoek. Dit katoenen materiaal is sterk en heeft een groot ademend en vochtregulerend vermogen en is goed bestand tegen weersinvloeden. Het Ten Cate tentdoek wordt veel gebruikt bij bungalowtenten, maar ook vouwwagens. Een tentdoek dat tegen een stootje kan.

Het tentdoek is voorzien van een raam, welke open te ritsen is. De rits is stevig en van een goede kwaliteit. Het raam is voorzien van een hor. Tegen een meerprijs is het doek ook met dubbel raam te leveren. Kijk hieronder bij het luxe dak voor meer informatie.

De kap is rond van vorm. Hierdoor blijft er veel minder water op staan, wat belangrijk is voor het behoud van je camper.

Ook aan de afwerking is gedacht. Het hefdak wordt standaard bekleed met stof én wordt geleverd met een nette afwerkband, zodat je in de bus een mooi eindresultaat krijgt.

Hefdak per type bus (ze kunnen op bijna elke bus)

Afmetingen

Onze hefdaken passen op bijna elke bus, ook als het dak van de bus ronder afloopt. Denk bijvoorbeeld aan Hyundai H200 en de Volkswagen T1 en T2. Maar het is uiteraard ook geschikt voor populaire modellen, zoals de Volkswagen T4-T5-T6, Renault Trafic, Opel Vivaro enzovoorts.

De kap dient op maat gemaakt te worden voor je bus. De zijwangen van de kap worden hierdoor korter. Hoe platter je bus, hoe platter het hefdak uiteindelijk wordt. Door het op maat maken sluit het hefdak goed aan op je bus.

De afmetingen van het hefdak zijn als volgt:

  • Buitenmaten:

Lengte 132 cm

Breedte 109 cm

  • Binnenmaten / zaagmaat:

Lengte 102 cm

Breedte 92 cm

Rondom het zaaggat in de bus is 4,4cm extra nodig voor montage d.m.v. frame.

Luxe hefdak

Het luxer uitgevoerd hefdak is voorzien van een dubbel raam aan de voor- en achterzijde. Bovendien is élk schroefje in deze versie uitgevoerd in RVS metaal.

Zelf bouwen of kiezen voor inbouw

Het hefdak is los te leveren, voor de handige klussers die deze graag zelf willen plaatsen op hun bus. Het hefdak wordt geleverd met alle materialen plus een uitgebreide handleiding.

Om je op weg te helpen hebben we een serie instructievideo’s gemaakt waarin we je stap voor stap uitleggen wat je moet doen. Geen zin om zelf aan de slag te gaan? Dan kunnen wij de installatie ook voor je doen. 

Kosten

Basis hefdak excl. montage: €799,-

Luxe hefdak excl. montage: €924,-

Prijs montage door CrazyCampers: vanaf €650,-

Hierbij gaan we uit van een lege bus (d.w.z. zonder plafond bekleding, tussenwand en meubels). Het hefdak wordt netjes en volledig waterdicht geïnstalleerd.

Voordat we de montage plannen, willen we de bus altijd eerst zien. Zo kunnen we alle details en opties met je doorspreken en de bus inspecteren. Je krijgt dan altijd een offerte op maat.

Alle prijzen zijn incl. btw

Specifieke wensen? Laat ons je terugbellen!

Hierom kies je voor Crazy Campers

Uniek

Handgeschilderde graffiti art maakt CrazyCampers uniek in zijn looks. Van binnen uniek met een bed van 150cm breed tot wel 230cm lang.

Sinds 2007

Ruime ervaring in de wereld van buscampers. Door jarenlang te verhuren en het zelf bouwen van campers weten wij wat perfect wat je wel niet nodig hebt in je camper.

Persoonlijk

Vrolijke mensen met aandacht voor jouw vakantie- en camper wensen. Uitgebreide uitleg en tijd voor al je vragen, reisverhalen, foto’s, routes en tips.

Betaalbaar

Mooie tweedehands bussen met nieuwe interieur onderdelen voor een nette prijs. Door CrazyCampers gebouwd of ingekocht en verbeterd.